La recerca universitària sobre premsa comarcal i local, a un nou web

Castelló de la Plana, Vic, Palma. 27/11/2010.- Les segones jornades de la Plataforma Interuniversitària de Premsa Comarcal i Local (PIPCL), han estat l’escenari de la presentació d’un nou web de recerca sobre la premsa de proximitat. Diego Linares, professor de la Universitat de Vic, ha explicat els continguts del web, allotjat a la pàgina de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal-ACPC (www.premsacomarcal.cat), concretament a la secció Aula. Aquest nou web és resultat de la col·laboració entre la Xarxa Vives d’Universitats i l’ACPC.en el marc del Fòrum Vives.

Les jornades han tingut lloc a la Universitat de Vic en el marc del Fòrum Vives. L’anàlisi dels reptes de present i futur del periodisme de proximitat ha estat l’eix del programa de les jornades, que s’han desenvolupat en tres blocs: convergència digital, crisi del sector i tendències i necessitats. Ponències i taules rodones han donat forma a unes jornades que han servit com a punt de trobada d’especialistes i professionals dels mitjans de comunicació, a més d’estudiants de Periodisme. A més, durant les jornades s’ha presentat el Llibre Blanc de la Premsa Comarcal i Local 2010.

La plataforma es va constituir l’any 2008 a Morella (Els Ports) i compta amb la participació d’experts professors de les universitats dels territoris de parla catalana.

Organitzades per la Xarxa Vives, la Universitat de Vic i l’Associació Catalana de Premsa Comarcal i Local, les jornades han comptat amb la col·laboració dels departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya. Patrocinada per Gas Natural Fenosa, la trobada ha tingut l’ACN com agència oficial.