Reus acollirà el Convit, 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana

Els dies 24 i 25 de març de 2011 Reus acollirà la segona edició del Convit, el Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, adreçat a professionals de la llengua d’arreu dels territoris de parla catalana. L’objectiu d’aquesta trobada és compartir experiències i inquietuds, i proposar eines i estratègies que permetin l’adequació al nou context social i que responguin a les necessitats presents i futures. En aquest context, la immigració i l’empresa, amb la seva responsabilitat social, hi tenen un paper destacat. Justament, aquests són els dos eixos en què pretén aprofundir el 2n Convit: llengua i immigració, d’una banda, i llengua i empresa, de l’altra.

A través del web del congrés es pot formalitzar la inscripció. El Comitè Organitzador del segon Convit l’integren l’Ajuntament de Reus, la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, i Comissions Obreres. La Xarxa Vives d’Universitats hi col·labora en l’organització, juntament amb el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de Perpinyà.

Així, després del congrés celebrat a Girona l’any 2009, Reus torna a recordar aquella lletra de convit en què Antoni M. Alcover va fer una crida a tots els pobles de parla catalana.