12 universitats participaran a la VII Lliga de Debat Universitari

Castelló de la Plana. -11/10/2011.- La setena edició de la Lliga de Debat Universitari comptarà amb més universitats que mai. Un total de 12 equips d’estudiants de la regió Vives participaran a la competició, que tindrà lloc al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els dies 21 i 25 de març. Els equips participants defensaran alternativament posicions a favor i en contra sobre el tema escollit per a l’edició de 2011: «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?».

Les universitats que ja han confirmat la participació a la setena Lliga són l’Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Politècnica de Catalunya, Ramon Llull i Rovira i Virgili. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.