Expolangues 2011, del 2 al 5 de febrer

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 18/01/2011.- La Xarxa Vives d’Universitats participa per tercer any consecutiu a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i a través de l’estand que aquesta institució té reservat a la fira. Aquesta 29ena edició d’Expolangues París que tindrà lloc del 2 al 5 de febrer de 2011 al Saló d’Exposicions de París, Porta de Versalles, té com a convidada d’honor la llengua àrab.

La fira rep cada any més de 25.000 visitants que s’apropen als més de 200 expositors que representen més de 60 llengües de 20 països diferents. Expolangues s’ha convertit en un referent en l’àmbit de l’educació any rere any.

L’objectiu d’Expolangues és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la llengua catalana (2010), la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).

En l’edició del 2010 i i sota el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», els més de 25.000 assistents al Saló d’Exposicions de París van poder conèixer la llengua i la cultura catalanes a través de conferències, debats, presentacions i altres activitats culturals i gastronòmiques que es van organitzar a l’estand central.

La Xarxa Vives d’Universitats hi va participar juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer.