La segona edició del congrés Convit premiarà la promoció social del català

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. – 01/02/2011.- El Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana (Convit) vol reconèixer el treball realitzat per aquelles persones que s’han destacat per una trajectòria de treball i dedicació al foment de la llengua i cultura catalanes arreu dels territoris de parla catalana. A través dels premis Convit, s’incentiva el coneixement públic de les iniciatives i persones que a tot el domini lingüístic treballen a favor de la llengua i cultura catalanes. La segona edició del Convit tindrà lloc al Centre de Fires i Convencions de Reus els dies 24 i 25 de març de 2011.

La convocatòria estableix dues categories de premis: una dedicada a la trajectòria de promoció de la llengua catalana i una altra a una iniciativa concreta de promoció de la llengua i cultura catalanes. Les candidatures es poden presentar a través del web del congrés fins al proper 28 de febrer. El jurat haurà de prioritzar en la seua valoració la significació de les persones candidates i els mèrits de les iniciatives promogudes, podrà sol·licitar assessorament als membres del comitè organitzador, podrà declarar desert algun dels premis i la seua decisió serà inapel·lable. Els guardons s’atorgaran per consens i consistiran en una reproducció de l’Àliga de Reus, element emblemàtic de la cultura i la tradició de la ciutat, i un diploma acreditatiu i seran lliurats durant el dinar de cloenda del congrés. Encarnació Ricart, presidenta de la Comissió de Política Lingüística de la Xarxa Vives i vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la Universitat Rovira i Virgili, formarà part del jurat, al qual també participarà Maria Bargalló, vicerectora de Comunitat Universitària i Estudiants de la URV.

El Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, adreçat a professionals de la llengua d’arreu dels territoris de parla catalana, constitueix un punt de trobada per compartir experiències i inquietuds i on proposar eines i estratègies que permetin l’adequació al nou context social.

A través del web del congrés es pot formalitzar la inscripció. El Comitè Organitzador del segon Convit l’integren l’Ajuntament de Reus, la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, i Comissions Obreres. La Xarxa Vives d’Universitats hi col·labora en l’organització, juntament amb el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de Perpinyà.