La regió universitària Vives es promou a Expolangues París 2011

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 02/02/2011.- La regió Vives es promou, per tercer any consecutiu, a la fira internacional d’idiomes i cultures Expolangues París en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. A través de l’estand conjunt que hi ha a Expolangues es difondrà informació sobre els programes EILC perquè els estudiants estrangers Erasmus puguen estudiar català durant la seua estada a les universitats dels nostres territoris. L’edició d’Expolangues 2011 té lloc del 2 al 5 de febrer al Saló d’Exposicions de París, Porta de Versalles i té com a convidada d’honor la llengua àrab.

Està previst que durant aquests dies més de 25.000 persones visiten els més de 200 expositors que hi ha a la fira i que representen més de 60 llengües de 20 països diferents, entre les quals hi haurà l’estand de la llengua catalana. Expolangues Paris s’ha convertit en un referent en l’àmbit de l’educació.

L’objectiu de la fira és presentar les diverses possibilitats d’aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüístiques i els programes d’educació de les llengües que hi participen; representa un punt de trobada dels professionals, les editorials i les institucions implicades en l’ensenyament i l’aprenentatge de les llengües. En les darreres edicions, Expolangues ha tingut com a convidats d’honor la llengua catalana (2010), la Unió Europea (2009), la República Popular de la Xina (2008), o la Federació Russa (2007).

En l’edició del 2010 i sota el lema «El català, la llengua de 10 milions d’europeus», els més de 25.000 assistents al Saló d’Exposicions de París van poder conèixer la llengua i la cultura catalanes a través de conferències, debats, presentacions i altres activitats culturals i gastronòmiques que es van organitzar a l’estand central.

La Xarxa Vives d’Universitats hi va participar juntament amb altres institucions: el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i de la Secretaria de Política Lingüística-, el Govern de les Illes Balears, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la municipalitat de l’Alguer.