L’equip de l’IES Mutxamel repeteix victòria a la Lliga de Debat de batxillerat de l’Alacantí

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma 17/02/2011 .- Per segon any consecutiu l’equip de l’IES Mutxamel ha guanyat la Lliga de Debat de batxillerat de l’Alacantí. Durant tres dies, 9 equips s’han enfrontat en una competició dialèctica que enguany ha tingut com a tema de debat Existeix el canvi climàtic?

La competició va tindre lloc del 10 al 12 de febrer a la seu ciutat d’Alacant (Universitat d’Alacant) i al club diari «Información», on dissabte 12 es va realitzar el debat de la final. L’equip guanyador ha estat format per Ángel López Costa, Carles Pastor, Josep Antoni Miquel, Pau González i Iván Sala, tots ells alumnes de l’IES de Mutxamel que es van enfrontar al debat de la final amb l’equip de l’IES Jorge Juan d’Alacant. A l’hora de decidir l’equip guanyador, el cap de Jutges Isidoro Manteca i l’equip de jutges van tenir en compte la solidesa de les tesis presentades, la qualitat del discurs, el domini del tema, la flexibilitat en l’adaptació de les argumentacions i la correcció en l’exposició. Com a premi, l’equip de Mutxamel assistirà a la final de la VII Lliga de Debat de la Xarxa Vives que enguany tindrà lloc del 21 al 25 de març, a la Universitat Politècnica de Catalunya.

A més de l’equip guanyador, el jurat ha escollit a Adriana Sanza, de l’IES Xixona com a millor oradora de la competició. Per la seua part, els equips participants han escollit a l’equip de l’IES Sant Vicent, de Sant Vicent del Raspeig com a millor equip.

La competició ha comptat amb la participació de 9 equips dels instituts d’Educació Secundària següents: IES Sant Vicent (Sant Vicent del Raspeig), IES García Berlanga (Sant Joan d’Alacant), IES L’Allusser (Mutxamel), IES Mutxamel (Mutxamel), IES Jorge Juan (Alacant ), IES Jaume II (Alacant ) que competeix amb dos equips, IES L’Aljub (Santa Pola) i l’IES Xixona (Xixona).

La Cívica-Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant i el diari «Información» han estat les entitats organitzadores d’aquesta segona edició de la Lliga de Debat per a primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí, que  a més, ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives i l’Institut d’Estudis Catalans. La competició va néixer sota el model de la Lliga de Debat Universitari que la Xarxa Vives organitza anualment però s’adreça a estudiants de primer de batxillerat de la comarca de l’Alacantí, i té com objectiu crear un espai de formació on els estudiants aprenguen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra.