L’equip de la UdL, davant el repte de superar el subcampionat de 2010 a a la VII Lliga de Debat

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -25/02/2011.- L’equip de la Universitat de Lleida, subcampió de l’edició 2010 de la Lliga de Debat Universitari, espera aquesta nova edició amb les màximes expectatives i molta il·lusió. Per a la VII edició de la Lliga, l’equip es renova parcialment i estarà composat per Manel Hervàs, Josep Capell (que repeteixen un any més), Miriam Rosa i Roger Mazón (que participen per primera vegada) tots ells estudiants de Dret.

La coordinadora de l’equip, la professora Laura Salamero, explica que aquest serà el cinquè any que participen a la Lliga de Debat Universitari i que en totes les edicions l’experiència ha estat positiva. El 3r any van quedar campions i l’any passat subcampions i per això, diu Laura Salamero que «afrontarem aquesta edició amb les màximes expectatives». Per a la professora, «l’ambient que es crea durant la lliga és molt bo, un ambient de germanor i a més els participants consoliden les seues habilitats de parlar en públic». Laura Salamero afegeix que «aquesta activitat barreja elements atractius i estimulants. Per això, cada any el nivell augmenta ja que els participants es preparen per arribar a la final, gaudint dels debats».

La VII Lliga de Debat Universitari, que tindrà lloc al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya entre els dies 21 i 25 de març de 2011, comptarà amb 12 equips d’estudiants de la regió Vives que defensaran alternativament posicions a favor i en contra sobre el tema «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?».

Les universitats que ja han confirmat la participació a la setena Lliga són l’Abat Oliba CEU, Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull. Com en anteriors edicions de la competició, els equips estaran formats per un màxim de 5 persones (2 oradors, 2 investigadors i 1 reserva) i un capità o portaveu que els representarà. Fins uns minuts abans de començar l’enfrontament, els equips no sabran quina posició (a favor o en contra) hauran de defensar. El jurat, format per professionals de diferents àmbits del coneixement, decidirà una vegada finalitzat el debat quina argumentació s’ha realitzat amb el màxim rigor i de la forma més convincent.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.