Les universitats de la Xarxa Vives mantenen 40 convenis de col·laboració amb universitats d’Àsia

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/02/2011.- Les 21 universitats de la Xarxa Vives tenen avui una relació activa amb més de 1.100 centres d’educació superior de més de 70 estats als cinc continents. Des de Corea fins a Brasil, d’Austràlia a Dinamarca, la República Dominicana, els Estats Units o les Filipines, s’ha configurat un entramat invisible que transforma la visió de les nostres universitats. Només amb el continent asiàtic hi ha actualment relacions actives amb 20 centres d’educació superior. Destaca la Xina amb un total de 14 relacions de col·laboració establertes seguit del Japó i Corea amb 3 i 2 respectivament i Malàisia i Filipines amb només una relació.

Les universitats de la regió Vives i les universitats asiàtiques col·laboren sobretot en l’intercanvi d’estudiants i de professorat tot i que també col·laboren en màsters, cotuteles de tesis doctorals, convenis marc i projectes de recerca. La regió universitària Vives atreu milers d’estudiants internacionals tots els anys i se situa entre les que més alumnes reben de tot el continent europeu. El col·lectiu d’estudiants americans opta molt sovint per realitzar estades a alguna de les universitats de la Xarxa pel clima, pels atractius culturals i turístics i també per la qualitat del sistema educatiu.

L’actuació agrupada de les universitats a través de la Xarxa en l’àmbit internacional ha afavorit la consolidació d’aquest espai universitari i ha contribuït a creació d’aquest entramat de relacions entre centres d’educació superior de la regió Vives i de la resta del món.