Dos estudiants de Dret guanyen la III Lliga de Debat universitari de la UAB

Barcelona, Castelló, Palma.- 01/03/2011.- Dos alumnes de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) representaran a la UAB a la VII Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives del 21 al 25 de març a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). En la lliga de debat de la UAB, que va tenir lloc el passat 25 de febrer, van participar dos equips: un composat per quatre alumnes de Ciències Polítiques -Gerard Domínguez, Pedro del Real, Sandra Lorite i Mònica Vargas-, i l’altre per David Daura i David Gutiérrez, que van resultar els guanyadors.

La competició, molt semblant al format de l’organitzada per la Xarxa Vives, va consistir en dos debats entre els equips sobre el  tema: “Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?”. En cada debat els equips van defensar una posició diferent i durant gairebé 2 hores, els alumnes van poder presentar els seus arguments a favor i en contra.

A part de la profunditat i valoració dels arguments exposats, el jurat també va tenir en compte la comunicació corporal, el llenguatge i la documentació dels equips. Per a valorar tots aquests aspectes el jurat estava composat per tres professionals d’aquests àmbits: Anna Serra, del Servei de Llengües de la UAB, per valorar  l’ús del llenguatge dels participants; Laura Duarte, de l’Observatori per la Igualtat de la UAB, va centrar-se en analitzar els arguments presentats pels equips; i Daniel Tejedor, de la Unitat d’Assessorament Pedagògic de l’ETC, que va valorar l’actitud, l’oralitat i la comunicació corporal dels oradors.

El jurat va proclamar guanyadors a l’equip dels estudiants de Dret i va destacar la gran tasca de recerca i documentació prèvia que havien fet, així com el desenvolupament de l’argumentació i l’oralitat.