L’equip Eudeimons guanya la V Lliga universitària de debat de la Universitat de Barcelona

Barcelona, Castelló, Palma.- 04/03/2011.- L’alumne de Medicina Marc Grifell i els alumnes d’Administració i Direcció d’Empreses, Guillem Martí i Fernando Carrera, membres de l’equip Eudeimons, s’han proclamat campions de la V Lliga de Debat de la Universitat de Barcelona per la defensa de la postura «En contra» sobre el tema «Els governs han de pagar rescats pels segrests dels seus ciutadans?». La competició ha tingut lloc els dies 2 i 3 de març a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona.

La final d’aquesta V Lliga de Debat ha tingut lloc el dijous 3 de març a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB entre els equips Eudeimons i 3 d’Espases. L’equip subcampió està compost pels estudiants de Ciències Polítiques Alberto Segura, Miquel Gil i Xavier Blasco. Per la seva banda, el premi a Millor orador de la competició ha correspost a Fernando Carrera i el del Millor orador jove promesa va ser per a Júlia Martí.

La Lliga de Debat UB és un torneig de retòrica i oratòria, en què un grup d’estudiants de la universitat distribuïts per equips s’enfronten en un seguit de debats que es disputen d’acord amb un calendari de competició. Al seu torn, els temes a debatre giren al voltant d’una qüestió polèmica d’actualitat que es proposa des de l’organització. El triomf l’obté l’equip amb més capacitat per comunicar, fer-se entendre i, sobretot, unir punts de vista i crear opinió.

El jurat d’honor de la competició ha estat compost per la vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística, Gemma Fonrodona; el president de l’Associació de Debat UB, Xavier Estrada; el catedràtic del Departament de Nutrició i Bromatologia, Josep Boatella; el professor del Departament de Lingüística General, Xavier Laborda i la professora del Departament de Filologia Catalana, Neus Nogué.

El Vicerectorat d’Estudiants de la UB va crear aquesta Lliga amb l’objectiu d’ajudar els estudiants a adquirir i posar en pràctica estratègies de mediació i tècniques de negociació i resolució de conflictes fent servir registres acadèmics de la llengua a través de la dinàmica de les intervencions públiques. Alhora el debat permet escollir els membres de l’equip que representarà a la Universitat de Barcelona en la VII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que es durà a terme del 21 al 25 de març a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i en la qual competiran equips de les 21 universitats de la regió Vives.