Les universitats de la Xarxa Vives obren línies de col·laboració amb Oceania

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-10/03/2011.- Les 21 universitats de la Xarxa Vives tenen actualment una relació activa amb més de 1.100 centres d’educació superior de més de 70 estats als cinc continents. Des de Corea fins a Brasil, d’Austràlia a Dinamarca, la República Dominicana, els Estats Units o les Filipines, s’ha configurat un entramat invisible que transforma la visió de les nostres universitats. Actualment amb Oceania hi ha 7 relacions de col·laboració actives amb centres d’educació superior. Les universitats d’Alacant, Jaume I, Politècnica de Catalunya i Pompeu Fabra, entre d’altres, mantenen convenis de col·laboració amb universitats d’Austràlia.

Les relacions entre les universitats de la regió Vives i les d’Oceania es concreten en la col·laboració en màsters, cotuteles de tesis doctorals, convenis marc i projectes de recerca. A més, en l’àmbit de la mobilitat, hi ha diversos programes d’intercanvi d’estudiants i de professorat. La regió universitària Vives atreu milers d’estudiants internacionals tots els anys i se situa entre les que més alumnes reben de tot el continent europeu. El clima, els atractius culturals i turístics i la qualitat del sistema educatiu fa que molts estudiants australians s’interessen per realitzar estades en alguna universitat de la Xarxa.

L’actuació agrupada de les universitats a través de la Xarxa en l’àmbit internacional ha afavorit en la consolidació d’aquest espai universitari i ha contribuït a creació d’aquest entramat de relacions entre centres d’educació superior de la regió Vives i de la resta del món.