El segon Congrés Convit tractarà sobre la llengua, la immigració i l’empresa

Castelló de la Plana, València, Palma.- 14.03.2011.- Els dies 24 i 25 de març de 2011 el teatre Bartrina de Reus acollirà el Convit, 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana adreçat a professionals de la llengua d’arreu dels Països Catalans. En aquesta segona edició, el Convit pretén aprofundir en llengua i immigració, d’una banda, i llengua i empresa, de l’altra.

L’objectiu d’aquesta trobada és compartir experiències i inquietuds, i proposar eines i estratègies que permetin l’adequació al nou context social i que responguin a les necessitats presents i futures.  Així doncs, el primer dia del Convit tindrà lloc una sessió de matí sobre llengua i immigració que comptarà amb la ponència «Immigració internacional, diversitat cultural i llengua» d’Andreu Domingo, subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la taula rodona «Integració lingüística reeixida». A la sessió de vesprada tindrà lloc la ponència «Comunicació i empresa: reptes de futur» a càrrec de Josep M. Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, i Eduard Prats, director general del Campus ESIC Barcelona. A continuació es realitzarà una taula rodona  que té per títol «El català ven». La sessió de vesprada finalitzarà amb la presentació d’experiències de les empreses concessionàries de serveis públics. Durant el segon dia tindrà lloc la taula rodona «Llengua, immigració i empresa als territoris de parla catalana». A continuació es realitzarà una sessió de pòsters i es s’expressaran les conclusions del Congrés. En finalitzar tindran lloc diverses activitats complementàries que podran realitzar les persones que prèviament hàgen fet la reserva, com ara una visita guiada al Gaudí Centre o a l’exposició «Ara toca festa».

El Convit, Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, és una activitat bianual que va sorgir a iniciativa de l’Ajuntament de Girona l’any 2009, en col·laboració amb altres institucions que tenen un objectiu compartit, el d’estendre el coneixement i l’ús de la llengua catalana. El primer Convit va tindre lloc a Girona l’any 2009 i va tractar sobre el multilingüisme i la Tecnologia d’Informació i Comunicació (TIC).

Programa.

Inscripcions i reserves.