El Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» promou la recerca universitària en català

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -22/03/2011.- La Xarxa Vives d’Universitats convoca anualment el Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives», que té per objectiu fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorat. Els treballs guanyadors seran premiats amb 1.500 euros i la publicació a les revistes «Mètode» i «L’Espill», a més d’una ressenya periodística dels treballs a la revista «El Temps».

La convocatòria s’adreça a estudiants amb tesi doctoral inscrita i sense defensar públicament. Per participar, cal presentar, fins el 30 d’abril, un article periodístic escrit en català, original, inèdit i no premiat en altres concursos. L’extensió màxima de l’article no ha d’excedir els 15.000 caràcters i la temàtica ha de ser la mateixa de la tesi doctoral, que faça incidència, sobretot, en l’interès científic i social de la recerca en curs. Fins ara, el Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» ha guardonat més de 20 tesis des de la primera convocatòria l’any 1999, corresponents a dues modalitats: ciències socials i de l’educació i humanitats; i ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeres i arquitectures.

El premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» compta amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el suport de la CAM.