UA, UIC, URL i UAB, semifinalistes de la setena edició de la competició

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. 24/03/2011.- La VII Lliga de Debat entra en la seua recta final. Avui divendres 25 de març tindran lloc les semifinals, amb la participació dels equips de les universitats d’Alacant i Autònoma de Barcelona, que competiran de 8.30 h a 9.15 h i les universitats Internacional de Catalunya i Ramon Llull, que competiran de 9.45 h a 10.30 h. Els guanyadors dels 2 debats s’enfrontaran a la final, que tindrà lloc a les 13.30 h a l’Auditori de l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya. Com tots els debats de la competició, tant les semifinals com la final es podran seguir en directe i consultar-ne la classificació a través d’aquest web.

La Universitat d’Alacant i la Universitat Internacional de Catalunya han estat els millors equips del grup A, mentre que els equips de la Universitat Ramon Llull i la Universitat Autònoma de Barcelona han estat els millors del grup B. La competició ha comptat amb la participació d’equips d’estudiants de 12 universitats –Abat Oliba CEU, Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya i Ramon Llull- que han debatut sobre el tema «Lideratge i emprenedoria, qualitats principalment masculines?». A continuació dels debats semifinals es realitzarà el sorteig de posicions per al debat de la final, que tindrà lloc a les 13.30 h a l’Auditori del Vèrtex.

El debat de la final comptarà amb un jurat d’honor integrat per Antoni Giró, president de la Xarxa Vives i rector de la UPC; Jordi Aguilera, periodista de TV3; Margarita Artal, sòcia directora d’Artau Associats; Esther Gutiérrez, responsable de Recursos Humans del Grup Abantia i els caps de jutges Anna Albó i Pere Miguel Campos.

D’altra banda, el jurat de la fase eliminatòria i de la semifinal està format per Assumpta Costafreda, professora d’Història; Carmel Mòdol, enginyer tècnic electricista; Glòria Gómez, professora de Secundària; Glòria Peret, mestra d’Educació Infantil; Ismael Vicedo, tècnic d’Escola Valenciana; Josep Maria Alba, enginyer tècnic industrial; Pere Rostoll, periodista, i com a caps de jutges, Anna Albó, i Pere Miquel Campos.

La Lliga de Debat té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants de les universitats de la Xarxa, on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. Com a premi, l’equip guanyador serà guardonat amb un premi en metàl·lic de 2. 500 € i l’equip subcampió rebrà 1.200 €.