Representants de la Xarxa Vives i de la CRUO es troben a Algèria per fer seguiment de la tercera fase del PAU

Castelló, Barcelona, Palma.- 30/03/2011.- Els coordinadors acadèmic i tècnic del Programa Algèria Universitats (PAU), Anna Mata i Jordi Costa, i el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús, s’han reunit a Orà amb representants de la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria i representants de l’Oficina Tècnica de Cooperació (OTC) a Algèria de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) per fer seguiment de la tercera fase del PAU.

Del 20 al 23 de març els representants de totes tres institucions s’han reunit per analitzar el desenvolupament i la finalització de la segona fase del PAU i per fer seguiment de les accions previstes en la tercera fase del programa. Dilluns 21 es van reunir amb el responsable del projecte consistent en la creació d’una xarxa de biblioteques entre les diferents biblioteques universitàries de la CRUO, Abdelkader Abdellilah, de la Universitat d’Orà i dimarts 22 amb la responsable del projecte que té per objectiu la construcció d’una plataforma virtual, Hadjira Kara-Terki, de la Universitat de Tlemcen. Dimecres 23 va tenir lloc la darrera de les reunions, en aquest cas amb el president de la CRUO, Abdelbaki Benziane, per traslladar-li les conclusions de les reunions mantingudes durant l’estada a Orà i els propers passos a seguir en el desenvolupament de la tercera fase del PAU.

La coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata, ha afirmat que «la reunió de coordinació pot qualificar-se d’exitosa, ja que hem tingut l’ocasió de conèixer de primera mà l’evolució dels nostres projectes de la tercera fase del PAU, alhora que hem pogut reflexionar conjuntament amb els nostres col·laboradors i finançadors sobre oportunitats actuals i futures de cooperació amb Algèria».

El Programa Algèria Universitats (PAU) és un programa de cooperació interuniversitària al desenvolupament dissenyat i executat per la Xarxa Vives d’Universitats (XVU) i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest (CRUO) d’Algèria que des de 2007 persegueix la creació d’una xarxa de xarxes universitàries entre la XVU i la CRUO, amb l’objectiu d’impulsar i contribuir a la integració del sistema universitari algerià en l’espai mediterrani i en l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).