El Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» tanca el període de presentació de candidatures el 30 d’abril

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma. -12/04/2011.- El proper 30 d’abril finalitza el termini de presentació de candidatures al Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» que la Xarxa Vives d’Universitats convoca anualment amb l’objectiu de fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorat. Els treballs guanyadors seran premiats amb 1.500 euros i la publicació a les revistes «Mètode» i «L’Espill», a més d’una ressenya periodística dels treballs a la revista «El Temps».

La convocatòria s’adreça a estudiants que tinguen inscrita i sense defensar públicament, amb data anterior a 31 de desembre de 2010, una tesi doctoral en un programa de doctorat d’alguna de les universitats de la Xarxa Vives. Per participar, cal presentar, fins el 30 d’abril, un article periodístic escrit en català, original, inèdit i no premiat en altres concursos. L’extensió màxima de l’article no ha d’excedir els 15.000 caràcters i la temàtica ha de ser la mateixa de la tesi doctoral, que faça incidència, sobretot, en l’interès científic i social de la recerca en curs. Fins ara, el Premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» ha guardonat més de 20 tesis des de la primera convocatòria l’any 1999, corresponents a dues modalitats: ciències socials i de l’educació i humanitats; i ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeres i arquitectures.

Els articles s’hauran de presentar al Registre General de la Universitat de València (av. Blasco Ibáñez, 13 46010 València), bé en persona o bé per correu certificat, adreçats a la Càtedra de Divulgació de la Ciència. També caldrà enviar l’article per correu electrònic a l’adreça pcc@vives.org , preferentment en format PDF.

El premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives» compta amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i el suport de la CAM.