Esther Giménez-Salinas, rectora de la URL, nova membre de la Junta de l’Associació Europea d’Universitats

Castelló, Barcelona, Palma.- 18/04/2011.- La rectora de la Universitat Ramon Llull (URL), Esther Giménez-Salinas, ha estat escollida membre de la Junta de l’Associació Europea d’Universitats (EUA) per a un mandat de 4 anys. Aquesta elecció s’ha emmarcat dins l’Assemblea Anual de l’Associació Europea d’Universitats que, amb el lema «Investing today in talent for tomorrow», es va realitzar els dies 13 i 15 a Dinamarca, seu de la EUA. En l’elecció van votar tots els rectors de les universitats que en formen part.

En aquesta trobada, l’Assemblea general ha renovat la presidència i una part de la Junta de l’Associació. Durant els darrers mesos, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i la Xarxa Vives d’Universitats han impulsat la candidatura de la rectora de la Universitat Ramon Llull. De les 48 universitats espanyoles que pertanyen a la EUA, 45 han participat donant suport a la candidatura de la rectora Giménez-Salinas.

Esther Giménez-Salinas passa a ser la tercera representant d’una universitat de l’Estat espanyol que forma part de la Junta en tota la història de l’Associació. Aquest càrrec només havia estat ocupat anteriorment pel Dr. Josep Maria Bricall, com a rector de la Universitat de Barcelona (1994 al 1998) i el Dr. Carles Solà, com a rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (2001 -2005).

En la votació han estat escollits com a presidenta electa Maria Elena Nazaré (Universitat d’Aveiro, Portugal), i com a membres de la Junta, a més d’Esther Giménez-Salinas, Kristin Ingolfsdottir (rector, Universitat d’Islàndia), Margret Wintermantel (president de la conferència alemanya de rectors), Lauritz B. Holm-Nielsen (rector, Universitat d’Aarhus, Dinamarca), Vaclav Hampl (Universitat de Praga, Txèquia).

La Junta de l’EUA és responsable de la preparació i de la implementació de la Política de l’Associació, la planificació de les activitats i la organització general de temes. Els nous estatuts de la EUA preveuen que quatre dels membres de la Junta es voten cada dos anys, per tal de garantir la continuació de les seues activitats i assegurar una àmplia representació dels líders europeus a tota Europa.

La EUA està formada per gairebé 900 universitats europees, associacions nacionals de rectors i altres organitzacions actives en matèria d’educació superior i de la recerca de 47 països europeus. La EUA és el representant oficial del sector universitari en el procés de Bolonya i, com a tal, participa en nombrosos grups de treball i òrgans consultius. L’Associació també representa les opinions universitàries i assessora a la Comissió europea en múltiples fòrums de polítiques de recerca, així com treballa en estreta col·laboració amb la OCDE, el Consell europeu i la UNESCO.