La UPVD reforça els estudis de català

Casa dels Països Catalans a Perpinyà (Fotografia d’arxiu de la UPVD)

Perpinyà, Castelló, Barcelona, Palma.- 20/04/2011.- L’Institut Català de Recerca en Ciències Socials (ICRECS) de la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) reforça els estudis de català a l’estat francès. Tots els màsters i llicenciatures de la UPVD que concerneixen el català han estat aprovats pel Ministeri d’Educació francès en el contracte 2011-2014. L’ICRECS a més ha obtingut la renovació d’habilitació i la puntuació més alta que es concedeix als centres de recerca francesos. Aquest centre de recerca franco-catalana forma part dels 6 laboratoris de la UPVD que han rebut aquesta distinció, els altres 5 són de l’àmbit de les ciències.

Dins del projecte de recerca 2011-2014 del govern francès, la Universitat de Perpinyà Via Domitia ha aconseguit que el Ministeri d’Educació aprove per als estudis equivalents a llengua i cultures catalanes de les universitats de la Xarxa Vives el nom de Llicenciatura-menció Estudis Transfronterers i Catalans amb un recorregut d’Estudis catalans amb una durada de 3 anys.

A més a més, pel que fa als màsters menció Estudis Europeus i Internacionals es manté el màster Estudis Catalans i Relacions Transfrontereres, que es veu reforçat amb tres branques més: Cultures, mobilitats i alteritats en la Mediterrània occidental (recerca: sociologia), Turisme i hostaleria (professional), MEF Ensenyament bilingüe i immersiu (ensenyament secundari).

Aquest nou màster d’Ensenyament bilingüe i immersiu dóna suport al conjunt de les llengües anomenades «regionals» de l’estat francès.

Dins d’aquest màster, i per primera vegada, s’inclourà la preparació als CAPES de català (oposicions de professors d’ensenyament secundari i batxillerat a França).

L’ICRECS juntament amb l’Institut Franco-Català Transfronterer (IFCT) es troben a la Casa dels Països Catalans de Perpinyà.