La beca Segimon Serrallonga distingeix un projecte d’art per cursar en una universitat dels Països Baixos

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 06/06/2011.- La Beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger ha distingit la proposta de Lucia Paula Moreno per estudiar un màster en Belles Arts al Piet Zwart Institute, Willem de Kooning de la Universitat de Rotterdam. Aquesta proposta va ser l’elegida d’entre les setze presentades a aquesta quarta edició de la beca, de la qual es va fer públic el veredicte del jurat en un acte que va tenir lloc dissabte passat a la Casa de la Vila de Torelló. La Beca Segimon Serrallonga es convoca anualment per l’Ajuntament de Torelló i compta amb la col·laboració de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic i la Xarxa Vives d’Universitats.

El jurat estava presidit per l’alcalde Miquel Franch i format per la regidora de Cultura, Núria Güell, com a secretària; Joan Manuel del Pozo, doctor en Filosofia i professor de la UdG; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Miquel Pérez, doctor en Història de l’Art i professor de la UVic; Montserrat Bacardí, doctora en Filologia i professora de la UAB; i Joaquim Albareda, historiador i professor de la UPF.

La comissió de selecció va valorar la trajectòria artística de la candidata, l’esperit innovador del projecte i la rellevància social de l’art. Lucia Paula Moreno és llicenciada en Belles Arts i forma part del Col·lectiu Momu&No Es.

El jurat va felicitar a totes les persones que han optat a la Beca Segimon Serrallonga i va deixar constància de la diversitat dels projectes i universitats de procedència de les persones candidates i de l’alt nivell dels treballs presentats.

Des de l’any 2008, la Xarxa Vives col·labora amb l’Ajuntament de Torelló, que convoca la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis a l’estranger. Arran d’aquest acord, la Xarxa Vives dóna suport a aquesta beca a través de la seua difusió entre els titulats o els estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’humanitats, arts i ciències de l’educació, que hagen cursat o cursen els seus setudis en alguna universitat o centre d’educació superior de la Xarxa. L’acord també compta amb la participació de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic.