Literatura i interculturalitat a la Mediterrània als cursos d’estiu 2011

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 07/06/2011.- La mar Mediterrània constitueix un espai que des dels orígens de la història documentada ha estat un lloc privilegiat de contactes de tot tipus: de descobriments, de conquesta, de comerç i de cultura. Aquesta òptica intercultural, fins i tot reduïda a un àmbit purament literari, és d’una gran riquesa i abraça cultures diverses, autors i països diferents i tanmateix convergents. El curs Literatura i interculturalitat Mediterrània tractarà autors com Albert Camus i Amin Maalouf, literatures minoritàries i interculturalitat i diverses percepcions de la Mediterrània. Està organitzat per Els Juliols de la UB i recollit a la Guia de cursos d’estiu 2011 de la Xarxa Vives.

Per als interessats en la literatura, la Guia també recull altres cursos en la matèria com: Creació literària 2.0: nous elements TIC sobre el llibre tradicional dels CEUdG; Dones ebrenques i literatura i El vi i la literatura: el cas del Priorat de la UEURV; Escola d’estiu de literatura infantil i juvenil (II): els personatges de la literatura infantil i juvenil de la UEV; Literatura i òpera de la UOE; Literatura i temps. Diaris i memòries o Novel·la negra: una moda que va arribar del fred escandinau i del negoci editorial en temps de crisi? de la UEGUV entres d’altres.

Tots els cursos recollits en la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.