L’anuari de «Mètode», ara en anglès

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 28/06/2011.- «Mètode», revista científica de referència de la Xarxa Vives, ha editat per primera vegada en anglès el seu anuari, sota el títol Science is culture. Scientific Knowledge at the Beginning of the 21st Century. Amb aquesta nova publicació, Mètode pretén arribar a un públic més ampli amb l’objectiu de divulgar la ciència d’una forma rigorosa i atractiva.

L’anuari recull els quatre monogràfics publicats durant l’any anterior: Nano. Transformant el món amb la nanotecnociència, Ona verda. Comunicar el medi ambient, Naturalesa humana. En la senda filosòfica de l’home i Després de la crisi. Ciència i economia per a la reconstrucció d’un país. A més a més, inclou entrevistes a experts com George Whitesides, David Attenborough, el filòsof Edgar Morin o el professor Robin Dunbar.

L’anuari també recull col·laboracions fixes i articles d’actualitat, com l’entrevista al vicerector de la Universitat de València Pedro Carrasco i un interessant document sobre els resultats del Projecte Genoma Neandertal signat per un dels investigadors implicats, Carles Lalueza-Fox.

L’any 2008, el Consell General de la Xarxa Vives va escollir «Mètode», la publicació de difusió de la investigació que edita la Universitat de València, com a revista científica de referència de la Xarxa Vives. Té una periodicitat trimestral i un tiratge de 3.500 exemplars i s’ha convertit en l’única revista de divulgació científica en català.