T’interessa el món del vi? Tria el teu curs de la Guia d’estiu 2011 i apren-ne més

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 30/06/2011.- El vi és una beguda obtinguda a través de la fermentació alcohòlica del raïm. Però el vi és a més una suma d’un conjunt de factors ambientals com el clima, la latitud, l’altitud, les hores de llum que rep al dia, etc. Si ets un apassionat del món dels vins o t’agradaria aprendre’n més aquest estiu tens l’oportunitat de fer-ho a través d’algun dels cursos que recull la Guia de cursos d’estiu de la Xarxa Vives.

La Universitat Oberta d’Estiu ofereix Descobreix els vins catalans i L’art de degustar un vi. Tast i anàlisi sensorial; la Universitat d’Estiu Ramon Llull, Iniciació al món dels vins; el Centre Universitari d’Estudis Francesos de la Universitat de Perpinyà proposa Curs d’enologia. Vi, turisme i cultura; Els Juliols de la UB, Vi, cultura i salut; la Universitat d’Estiu de la UAB, Història del vi. Cultura gastronòmica i anàlisi i la Universitat d’Estiu de la URV, El vi i la literatura: el cas del Priorat.

Cursos sobre aquest i altres àmbits estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.