Vinaròs i Morella acolliran el segon curs de formació didàctica de la llengua com a idioma estranger

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05.07.2011.- L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el II Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que tindrà lloc a Vinaròs i Morella del 14 al 16 d’octubre de 2011.

Aquest curs s’adreça a llicenciats i graduats, preferentment en filologia catalana, i a estudiants del darrer any de grau de llicenciatura amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior.

L’acte inaugural del curs tindrà lloc divendres, 14 d’octubre a les 15h. a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i comptarà amb la participació de l’alcalde de Vinaròs,Juan Bautista, el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull,Andreu Bosch, el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Manuel Pérez Saldanya i la presidenta de la Comissió de Política Lingüística de la Xarxa Vives d’Universitats i vicerectora de Societat i Relacions Institucionals de la Universitat Rovira i Virgili, Encarnació Ricart Martí.

Des de divendres i fins diumenge, els participants realitzaran sessions de treball a l’entorn de quatre grans blocs teòrics: Llengua i cultura: tractament de la cultura en la didàctica de la llengua; Llengua i materials didàctics: eines i recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la llengua a l’exterior; Llengua i didàctica: estratègies didàctiques per a l’ensenyament de llengües estrangeres. Diumenge al matí es realitzarà una sessió d’aplicació pràctica.

Per a les persones interessades, s’oferten 40 places. El preu de la matrícula són 120 € i inclou la participació en el curs, el material didàctic, l’allotjament en règim de pensió completa i el transport en autocar Vinaròs-Morella, Morella-Vinaròs. Per realitzar la inscripció, cal emplenar el formulari d’inscripció. Vegeu també el programa de l’activitat.

A més, les persones interessades podran sol·licitar un ajut a la mobilitat DRAC Hivern de l a Xarxa Vives per assistir al curs. L’ajut cobreix les despeses d’allotjament i matrícula fins  un màxim de 420 € i les despeses de desplaçament en funció de la universitat de procedència. Per a més informació i sol·licituds consulteu les bases els punts d’informació habituals de la vostra Universitat.