Comencen les XXV Jornades internacionals per a professors de català a la Universitat de Girona

Girona, Castelló de la Plana, Palma.- 18/07/2011.- Un total de 120 professors de català participen, des d’avui i fins el 21 de juliol, a les XXV Jornades Internacionals per a Professors de Català que tenen lloc a la Universitat de Girona. Aquesta vesprada tindrà lloc la sessió inaugural de la rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, del degà de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Joan Ferrer, i Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull. La Xarxa Vives organitza aquestes trobades, per tercer any consecutiu conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, que també compten amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, que a més, enguany commemora el centenari de la secció Filològica (1911-2011).

Les jornades comptaran amb les conferències inaugurals «Vint-i-cinc anys de Jornades», a càrrec d’Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats del IRL i «La Secció Filològica de l’IEC, de cent anys endavant», a càrrec d’Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’acte, els assistents s’adheriran a la campanya «2011 l’any de la paraula», que està previst portar a les universitats de l’exterior amb docència d’estudis catalans.

L’objectiu de les jornades és crear un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències del professorat de català de les universitats de l’exterior i alhora un fòrum de formació permanent per a la docència de la llengua com a idioma estranger, la cultura i la literatura. Enguany, les Jornades se centren en qüestions sobre avaluació, tant des d’un punt de vista formal en relació amb les especificacions del Marc europeu comú de referència per a les llengües com de l’avaluació de l’aprenentatge pensant en aspectes formatius, constructius i com a procés. També es tractarà l’ús de les tecnologies com a element afavoridor de l’aprenentatge col·laboratiu, i es crearà un espai per a l’intercanvi d’experiències docents i la presentació d’activitats culturals i de promoció dels estudis. Com a novetat es presentaran noves eines que faciliten el coneixement del sistema normatiu del català.

Consulteu el programa de les Jornades.