Els cursos d’estiu de la Xarxa mostren camins per fer front a la crisi

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/07/2011.- L’actual situació de crisi econòmica afecta en major o menor mesura la major part de ciutadans del món. El cas europeu i, concretament, els habitants i empreses dels territoris de la Xarxa Vives afronten, amb algunes dificultats, aquest període per recuperar-se i créixer l’adversitat. Es pot aprofitar la conjuntura actual per créixer? Quines possibilitats d’èxit tenen les empreses? Quines perspectives tenim per sortir endavant? Aquestes i altres idees s’analitzen en els cursos d’estiu recollits a la Guia 2011 de la Xarxa Vives.

La UMH ofereix Com aprofiten les empreses l’entorn actual? Casos d’empreses d’èxit i Crisi i duels: és possible créixer en l’adversitat?; la UEUIB, Crisi, quina crisi? Eines per a la recuperació econòmica (XII UEEF); la UCE proposa Energia i crisi ambiental, Països Catalans 2011: com cal interpretar els canvis (crisi) econòmics? i Un model sanitari sostenible? i la UEA, Temps de crisi: ruptures i perspectives.

Aquests i altres cursos estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2011. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea temàtica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu i número de curs. Enguany, com a novetat, la Guia ofereix la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.

Com a novetat, enguany els estudiants que es matriculen en un curs d’estiu podran obtenir 4 entrades gratuïtes per a visitar el museu Cosmocaixa de Barcelona.