Cursos de català per a Erasmus a les universitats de Lleida i Rovira i Virgili

Barcelona, Castelló de la Plana, Palma.- 22/08/2011.- Avui comencen 2 cursos de llengua catalana per a Erasmus EILC a les universitats de Lleida i Rovira i Virgili. Formen part dels 10 cursos intensius de català que les universitats de la xarxa ofereixen durant el període d’estiu del curs acadèmic 2011-2012. La resta de cursos tindran lloc durant les properes setmanes a les universitats d’Alacant, de Barcelona, de les Illes Balears, de València, Pompeu Fabra i Politècnica de València.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus. Tant en la metodologia dels cursos com en la seua avaluació, s’utilitzarà la versió electrònica del Portafoli Europeu de Llengües. A més els cursos EILC inclouen tot tipus d’activitats culturals que complementen les classes teòriques.

En total s’han rebut 957 sol·licituds per realitzar els cursos que s’ofereixen durant el període d’estiu als quals només podran accedir 200 persones. El volum de sol·licituds per a aquest període ha augmentat un 43% en un any. Per al conjunt del curs acadèmic, la Unió Europea ha elevat a 17 el nombre de cursos de català que oferiran les universitats de la regió Vives, l’any passat es van fer 14.

Aquestes dades mostren l’èxit d’aquests cursos, que compten amb finançament de la Unió Europea. És una de les dades més significatives entre les recollides en l’informe de resultats de mobilitat d’estudiants internacionals Erasmus a la regió Vives del curs 2010-2011, que va ser presentada el passat 7 de juliol a Barcelona, en una roda de premsa organitzada conjuntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural.