L’UJI acollirà un seminari sobre ensenyament del català com a llengua estrangera (CLE)

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/09/2011.- El Seminari sobre ensenyament del català com a llengua estrangera a l’exterior (CLE): estratègies de coordinació i formació tindrà lloc el proper 30 de setembre al Rectorat de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló. Organitzat per l’Institut Ramon Llull (IRL) i la Xarxa Vives d’Universitats, el seminari s’emmarca en el Fòrum Vives i compta amb la col·laboració de la Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia catalana (CEFC) i el Departament de Traducció i Comunicació de l’UJI.

El seminari abordarà quin és el perfil acadèmic i la procedència del professorat d’estudis catalans a les universitats de l’exterior, les necessitats formatives d’aquest professorat i l’oferta de màsters universitaris i altres cursos de didàctica de CLE i inclourà un debat sobre l’oferta en docència d’estudis catalans a l’exterior, sobre la proposta de creació d’un màster interuniversitari en la matèria i de creació de materials específics sobre didàctica de CLE. L’activitat s’adreça als responsables dels departaments de Filologia Catalana, de Traducció i Interpretació i de Màsters i cursos de formació de català com a llengua estrangera, així com als organismes i les institucions responsables de lectorats a l’exterior.

Participaran en el seminari Andreu Bosch, director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull; Xavier Villalba, de la Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana; Frederic Chaume, de la Universitat Jaume I i Glòria Torralba de Universitat Jaume I i de la Universitat de València.