Carles Múrcia, de la Universitat de Barcelona, guanyador del premi «Cum Laude»

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/09/2011.- Carles Múrcia, doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona (UB), és el guanyador de la quarta edició del premi «Cum Laude», amb la tesi «La llengua amaziga a l’antiguitat a partir de les fonts gregues i llatines». El jurat del premi, reunit dijous passat, 15 de setembre, va atorgar un accèssit a Ricard Bru i Turull, doctor en Història de l’Art per la UB, per la tesi «La presència del Japó a les arts de la Barcelona del vuit-cents (1868-1888)».

A la convocatòria s’han presentat 20 treballs de 8 universitats diferents. Convocat per l’Institut Món Juïc amb la col·laboració de la Xarxa Vives, el premi compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement i de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc properament en una cerimònia a la Universitat de Barcelona.

Múrcia és professor al Departament de Filologia Clàssica de la UB i va llegir la seua tesi l’11 de juny de 2010. El treball, sota la direcció d’Ignasi-Xavier Adiego, va obtenir la qualificació d’excel·lent cum laude. El jurat del premi «Cum Laude» ha destacat, entre els mèrits de la tesi, que esdevindrà una obra de referència a nivell internacional en el seu àmbit i ha assenyalat que omple un gran buit en els estudis de la llengua amaziga». A més, es posa de relleu la «sòlida formació i el bagatge lingüístic i cultural de l’autor. L’autor rebrà un premi en metàl·lic de 6.000 euros, a més de la publicació de l’obra premiada.

Al seu torn, Ricard Bru és professor al Departament d’Història de l’Art de la UB i el jurat ha elogiat l’ambició intel·lectual de la tesi, el treball extraordinari de buidatge d’arxius públics i privats així com la transversalitat de l’obra.