Vicent Climent demana al Govern valencià una aposta pel «corredor mediterrani del coneixement»

 

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 20/09/2011.- La Universitat Jaume I (UJI) va acollir ahir 19 de setembre, l’acte acadèmic d’obertura de curs 2011-2012 de les universitats valencianes. Purificación Escribano, catedràtica de Química Inorgánica de l’UJI va ser l’encarregada de pronunciar la lliçò inaugural «Química-Dona-Societat».

L’acte va estar presidit pel president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de l’UJI, Vicent Climent, i va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra i el conseller d’Educació, José Císcar. Durant l’acte, Climent va demanar a Fabra que, «com ja fan altres governs, la Generalitat Valenciana signe un conveni de col·laboració amb la Xarxa Vives, la institució que agrupa 21 universitats dels territoris de parla catalana». En opinió del rector de l’UJI, «fer-ho suposaria col·laborar amb el corredor mediterrani del coneixement, en paral·lel al corredor mediterrani d’infraestructures». Climent va recordar en favor de les universitats, que cada euro invertit en educació superior torna multiplicat a la societat.

D’altra banda, el presidente de la Generalitat, Alberto Fabra, va proposar treballar en un mapa únic de titulacions amb l’objectiu d’«incrementar la qualitat del sistema universitari i donar-li projecció internacional». A aquest fi, va considerar necessari fer de «la corresponsabilitat, el lideratge. l’ambició, la cooperació i la competència» els cinc eixos de l’actuació de les facultats valencianes.

Per la seua part, Climent va explicar que en el context actual, les universitats estan fent un esforç d’estalvi i eficiència molt important i va posar com exemple del treball conjunt de les universitats públiques valencianes la col·laboració en el projecte «Campus Hàbitat 5U», que ha accedit a la segona fase de selecció dels Campus d’Excel·lència Internacional: «sabem treballar de manera agregada i coordinada».