La Xarxa Vives presenta la seua experiència en coordinació interuniversitària a Colòmbia

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 21/09/2011.- El membre de la Comissió Permanent de la Xarxa Vives i secretari general i adjunt al Rector per les Relacions Institucionals i Comunitat de la Universitat de Vic, Josep Terradellas, ha participat els dies 15 i 16 a la «I Trobada Internacional de Comunitats de Graduats: mobilitat laboral i treball en xarxa» que ha tingut lloc a Medellín (Colòmbia).

Josep Terradellas ha intervingut en la taula rodona «Lideratge de la Xarxa en la construcció d’identitat i estratègies de desenvolupament des de l’àmbit local per a un món global» on ha presentat l’associació com a exemple d’institució formada per universitats de 4 estats europeus que treballen de forma coordinada i ha destacat el seu paper com a plataforma de serveis innovadors i amb valor afegit per a les universitats, per a la comunitat universitària i per a la societat. En aquesta taula rodona també han participat Pablo David Velez, director per a Amèrica Llatina d’Alumniportal i Juan Sebastián, director, politòleg i internacionalista de COP Diaspora.

La trobada, organitzada sota el lema «Treball decent, un objectiu global», tenia l’objectiu d’obrir un espai per al diàleg entre els diversos actors socials, polítics i econòmics per parlar dels efectes de la globalització en l’ocupació i la seua transcendència en els processos de formació, per tal de complir amb un dels reptes del mil·leni: «treball decent un objectiu global». El treball d’universitats, estats i empreses desenvolupa un paper rellevant per aconseguir aquest repte atès que en una economia global, el coneixement i la informació són claus en la inclusió social, i la productivitat i la connectivitat són la clau per a la competitivitat global.