200 alumnes han participat en els cursos EILC de català del període d’estiu

Alumnes del curs EILC de català organitzat a la Universitat de les Illes Balears.

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 22/09/2011.- Divendres passat va finalitzar l’últim dels 10 cursos de llengua catalana per a Erasmus (EILC) organitzats durant el període d’estiu a les universitats de Lleida, Rovira i Virgili, Alacant, Barcelona, Illes Balears i València. En total vora 200 estudiants europeus han seguit aquesta formació prèvia a l’estada Erasmus. La major part de participants eren alumnes italians, alemanys, francesos i txecs.

Els cursos formen part dels 17 cursos intensius de català que les universitats de la Xarxa Vives ofereixen durant el curs acadèmic 2011-2012, els altres 7 tindran lloc durant el període d’hivern. El termini per rebre les sol·licituds finalitza el 30 d’octubre.

Els cursos EILC de català són específicament concebuts per la Unió Europea com a «cursos de llengües minoritàries organitzats en països on aquestes llengües s’utilitzen en la docència o en institucions d’educació superior». Els cursos, que són convalidables per 4 crèdits ECTS, es realitzen abans que comence el curs acadèmic com a preparació per al període de l’estada Erasmus. Tant en la metodologia dels cursos com en la seua avaluació, s’utilitzarà la versió electrònica del Portafoli Europeu de Llengües. A més els cursos EILC inclouen tot tipus d’activitats culturals que complementen les classes teòriques.

En total s’han rebut 957 sol·licituds per realitzar els cursos que s’ofereixen durant el període d’estiu als quals han pogut accedir accedir 200 persones. El volum de sol·licituds per a aquest període ha augmentat un 43% en un any. Per al conjunt del curs acadèmic, per tractar d’atendre l’alta demanda rebuda, la Unió Europea ha elevat a 17 el nombre de cursos de català que oferiran les universitats de la regió Vives, 3 més que el curs passat.

Aquestes dades mostren l’èxit d’aquests cursos, que compten amb finançament de la Unió Europea. És una de les dades més significatives entre les recollides en l’informe de resultats de mobilitat d’estudiants internacionals Erasmus a la regió Vives del curs 2010-2011, que va ser presentada el 7 de juliol passat a Barcelona, en una roda de premsa organitzada conjuntament amb la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i Òmnium Cultural.