Comencen 3 cursos del Programa de Qualificació Complementària a Alemanya

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 23/09/2011.- La propera setmana comencen 3 dels 8 cursos organitzats a Alemània en el marc del Programa de Qualificació Complementària de la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest programa en llengua i cultura catalanes està organitzat conjuntament per la Xarxa Vives i l’Institut Ramon Llull.

El primer dels cursos, Introducció al llenguatge periodístic, és a càrrec de Neus Nogué Serrano, professora de la Universitat de Barcelona (UB),  i tindrà lloc del 26 al 30 de setembre a la Universitat del Ruhr de Bochum. Quant al segon dels cursos, Introducció al llenguatge juridicoadministratiu, serà impartit per Alfred Quintana Garrido, també de la UB, i tindrà lloc del 26 al 28 a la Universitat de Heidelberg. El tercer curs, Política i dret als Països Catalans, serà desenvolupat per Santiago Castellà Surribas, de la Universitat Rovira i Virgili, i tindrà lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre a la Universitat de Heidelberg.

A més a més, en el marc d’aquesta programa també hi ha previstos els cursos Introducció al llenguatge de la gestió cultural, Introducció al llenguatge economicoadministratiu, Periodisme i mitjans de comunicació als Països Catalans i Cultura empresarial catalana. D’altra banda, durant el mes de setembre ha tingut lloc el primer dels cursos del programa El patrimoni literari dels Països catalans a la Universitat de Tubinga de la mà del professor Llorenç Soldevila Ballart, de la Universitat de Vic.

El Programa de Qualificació Complementària en llengua i cultura catalanes és un programa d’estudis conjunt amb l’Institut Ramon Llull que s’organitza en un Mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes (150 hores) i un Mòdul especialitzat (50 hores), que permet els estudiants alemanys universitaris completar els coneixements de la seua especialitat amb coneixements d’altres disciplines. El programa també preveu la realització d’estades de pràctiques dels estudiants en empreses i institucions del nostre territori, alhora que fomenta l’intercanvi de professorat per mitjà dels programes de mobilitat europea.