La Xarxa Vives es pronuncia sobre la inclusió del corredor mediterrani com a eix prioritari a les xarxes europees de transport

Les universitats integrants de la Xarxa Vives d’Universitats, com a institucions d’ensenyament superior i de recerca científica, fan les consideracions següents:

1. Els territoris inclosos en el corredor mediterrani concentren prop del 40% de la població de l’Estat espanyol i el 45% del seu Producte Interior Brut (PIB), a més de ser l’origen de més del 60% de les seues exportacions.

2. Les universitats de la regió Vives han esdevingut el corredor mediterrani del coneixement. Un pol d’educació superior i recerca d’excel.lència al sud d’Europa, que entre altres dades concentra 1 de cada 3 investigadors de l’Estat espanyol i la meitat de les patents en explotació per la universitat.

3. La Xarxa Vives va manifestar en el passat el seu suport a la inclusió del corredor com a eix prioritari de comunicació intermodal a les xarxes europees de transport, per ser aquesta una decisió clau per a desenvolupar tot el potencial dels territoris de parla catalana.

4. En conseqüència, i davant la imminent decisió de la Comissió Europea al respecte, reiterem el nostre compromís amb la societat de la regió Vives i reafirmem el nostre suport al reconeixement europeu del corredor.

 

 

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma, Perpinyà, Sant Julià de Lòria, Sàsser

14 d’octubre de 2011