Empresaris de la Catalunya Nord aprenen català amb el Cultur Pro

 Els empresaris han engegat el curs a la Universitat de Perpinyà Via Domitia.

Perpinyà, Girona, Lleida.- 17/10/2011.- Empresaris de Perpinyà han començat la setmana el curs intensiu de català de nivell A1 organitzat en l’àmbit del programa POCTEFA Cultur Pro – Llengua i cultura professional a la Universitat de Perpinyà Via Domitia gràcies a un acord amb l’Union pour les entreprises 66 (UPE66).

El curs consta de 40 hores i tindrà lloc dimarts i dijous a la Casa dels Països Catalans fins al mes de gener. La metodologia d’aprenentatge es basa en un sistema comunicatiu i accional. Els estudiants han de realitzar tasques concretes en català d’activitats reals de la vida diària i també tenen una part d’activitats de comprensió oral i escrita adaptada a situacions quotidianes. A les classes s’utilitzaran documents autèntics per facilitar als aprenents la familiarització amb elements de la cultura i la civilització catalanes.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.