Més de 90 persones estudien francès a Girona en el marc del Cultur Pro

Estudiants del curs de francès a Palafrugell

Girona, Perpinyà, Lleida.- 20/10/2011.- Més de 90 persones participen en els cursos de francès de nivell A1, A2 i B1 organitzats per la Universitat de Girona (UdG) en el marc del programa POCTEFA Cultur Pro – Llengua i cultura professional al Servei de Llengües Modernes i a l’Ajuntament de Palafrugell.

La darrera setmana van començar 2 cursos, un de nivell A1 i un altre de nivell A2 al Servei de Llengües Modernes de la UdG i 3 cursos, un de nivell A1, un altre d’A2 i un tercer de nivell B1 a l’Ajuntament de Palafrugell. Els cursos consten de 110 hores, 60 de les quals són presencials i 50 semi-presencials. La metodologia dels cursos dels 3 nivells es basa en un sistema comunicatiu i accional. Els estudiants han de realitzar tasques concretes en francès d’activitats reals de la vida diària i també tenen una part d’activitats de comprensió oral i escrita adaptada a situacions reals. A les classes s’utilitzaran documents autèntics per facilitar als aprenents la familiarització amb elements de la cultura i la civilització franceses.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.