Les universitats de la regió Vives presenten la seua experiència en cooperació en xarxa

Castelló de la Plana, Girona, Palma.- 24/10/2011.- La Universitat de Girona ha acollit les II Jornades de l’Observatori de Cooperació Universitària al Desenvolupament (OCUD), que han tingut lloc els dies 21 i 22 d’octubre de 2011 i han estat organitzades per l’OCUD de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

Les jornades (vegeu el programa) s’han adreçat a responsables de cooperació de les universitats, personal d’administració i serveis de centres de cooperació i professorat vinculat amb la cooperació. L’objectiu de les jornades ha estat contribuir a la millora del coneixement i retre comptes de la cooperació universitària al desenvolupament. Durant la jornada, s’han tractat, entre altres qüestions, els reptes que es plantegen davant de temes com la integració de la CUD en l’àmbit de l’espai europeu d’educació superior, la utilització de nous mitjans d’educació per al desenvolupament i sensibilització, recerca, innovació i estudis sobre desenvolupament, bones pràctiques en xarxa i els nous programes de cooperació universitària al desenvolupament.

La jornada de divendres va començar amb una taula rodona sobre xarxes de cooperació universitària al desenvolupament, en el marc de la qual es va exposar l’experiència de la Xarxa Vives com agent de cooperació, amb la intervenció del vicepresident I de la Xarxa, Joan Viñas, i la coordinadora acadèmica del Programa Algèria Universitats (PAU), Anna Mata. En paraules d’Anna Mata, «l’objectiu del PAU ha estat el d’apropar un país molt proper geogràficament». Mata també va explicar que «la Xarxa Vives d’Universitats incorpora a la xarxa una forma de fer, relacions, els objectius del PDI i la visió de l’altre».

A més del cas de la Xarxa Vives, s’han exposat les experiències de la Xarxa de Recerca d’Agricultura per al Desenvolupament, el G9, la Xarxa de Voluntariat Universitari a Nacions Unides i Xarxes Europees.