El nou portal d’Enric Valor a la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives inclou estudis i propostes didàctiques

Alacant, Barcelona, Palma.- 04/11/2011.- La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes presenta avui un portal dedicat a Enric Valor en homenatge al centenari del seu naixemement, en el marc de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives. La presentació del portal es realitza al Simposi Enric Valor que acull la Universitat d’Alacant fins diumenge 6 de novembre. La iniciativa ha comptat amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Verònica Cantó, editora, filòloga i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha estat l’encarregada de dirigir l’elaboració d’aquest portal, que permet descobrir l’escriptor a través d’una semblança biogràfica, i endinsar-nos en la seua obra. Així mateix, la Biblioteca conté una bibliografia exhaustiva dels nombrosos estudis realitzats sobre la contribució lingüística i literària d’Enric Valor, i un apartat amb propostes didàctiques, especialment adreçades als docents, amb l’objectiu de facilitar la tasca de difondre l’escriptor valencià de Castalla en l’àmbit educatiu. A més, s’hi  inclouen un epistolari que permet conéixer el tarannà de l’escriptor, una secció d’imatges gràfiques pertanyents a l’àlbum familiar de Valor, un catàleg fotogràfic que ens apropa a una lectura paisatgística de l’obra valoriana i finalment, una videoteca, amb documents audiovisuals de gran valor.

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives és fruit d’un conveni entre la Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes i la Xarxa Vives d’Universitats. Amb aquest acord es pretén, d’una banda, aprofitar, potenciar i difondre al màxim els fons digitalitzats existents a la xarxa i, d’una altra, proposar i fer efectiva l’edició digital de les obres més representatives de la cultura catalana, valenciana i balear. El portal ret homenatge a la figura de l’important humanista valencià Joan Lluís Vives, per tot el que representa la seua obra en la cultura europea del Renaixement.