Investigadors universitaris troben finançament a Fonsxrecerca

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 27/10/2011.- La guia Fonsxrecerca inclou actualment informació sobre 12 convocatòries de programes de recerca oberts a l’abast dels investigadors tant d’àmbit europeu, com estatal i autonòmic, per a totes les àrees del coneixement.

Entre les convocatòries obertes destaquem, avui, 8 programes europeus: IAPP-Industry-Academia Partnerschips and Pathways, ERC Starting Grants 2012, Collaborative Projects, Coordination and support actions, Networks of Excellence i ERANET.

La guia dels programes de finançament de recerca impulsada per la Xarxa Vives, és una eina concebuda perquè els investigadors i els grups de recerca universitaris puguen localitzar els programes adients per finançar la seua recerca. Aquesta eina en línia ofereix un ampli ventall d’opcions per als investigadors de qualsevol àmbit de coneixement, perquè aquests puguen preparar el seu projecte fins i tot amb antelació a les convocatòries. Actualment hi ha 16 convocatòries públiques de finançament obertes d’àmbit europeu, estatal i autonòmiques (Catalunya, País Valencià, Illes Balears).

Fonsxrecerca permet cercar els programes segons el tipus de projecte a finançar. Hi ha cinc àmbits diferents: projectes individuals, projectes coordinars, xarxes de recerca, recursos humans i projectes de transferència.

A més a més, a Fonsxrecerca es pot trobar informació pormenoritzada i actualitzada sobre els principals programes de finançament de la recerca. En cada programa es pot veure què es financia, a qui va adreçat i aspectes que cal destacar. Dins de cada apartat s’inclou informació sobre els tipus de projectes elegibles, les despeses finançables, els requisits, àrees prioritàries, etc.

Fonsxrecerca permet subscriure’s via RSS a les novetats del web per estar al dia sobre les convocatòries. Així mateix, es poden seguir les novetats també via Facebook i Twitter.