Les llengües al sofà. El plurilingüisme familiar als països de llengua catalana

Autor: Emili Boix-Fuster i Rosa Maria Torrens (eds.)
Editorial: Pagès editors
Any: 2011
Pàgines: 283

En un món cada vegada més globalitzat creixen les famílies plurilingües i pluriculturals. Aquest llibre presenta més d’un centenar de casos de famílies plurilingües a Catalunya, a Mallorca i a la Plana de Castelló, especialment nuclis familiars on conviuen el castellà i el català. Deu investigadors de quatre universitats (UB, UAB, URL i UIB) mostren quines llengües es parlen a casa i, sobretot, per quines raons. Es dediquen també diferents capítols a famílies multilingües italianocatalanes, gallegocatalanes i nipocatalanes. El món cada vegada serà més mestís i el català, al costat de les altres llengües, ha de continuar sent una peça més: perquè una llengua que es deixa de parlar als fills corre el risc de morir.

Entre els diversos autors que han participat en aquest volum, hi ha dos professors del Departament: Emili Boix (coeditor i autor del capítol La transmissió lingüística intergeneracional: el tema i les seves perspectives) i Francesc Bernat (autor del capítol La transmisió lingüística en parelles mixtes de la Plana de Castelló).

Vegeu-ne l’índex i la presentació al següent enllaç: http://www.pageseditors.com/ftp/pdf/1614_9788499751726_L33_23.pdf