Mòduls audiovisuals per a l’aprenentatge de català i francès al programa Cultur Pro

Perpinyà, Girona, Lleida.- 09/06/2011.- Els mòduls audiovisuals La Catalunya Nord i El català, llengua vehicular ja estan disponibles en línia al canal Youtube de la Xarxa Vives perquè els participants del programa de formació transfronterera Cultur Pro, professionals i públic en general puguen consultar-los. Es tracta de dos audiovisuals dels 8 previstos pel Cultur Pro – Llengua i cultura professionals en l’acció 6 del programa.

Aquests mòduls audiovisuals complementen la nova eina presentada recentment per a per a la formació transfronterera a ambdós costats dels Pirineus. El web de formació del programa es va presentar el 30 de novembre de 2011 a Figueres en el marc de la jornada Les accions transfrontereres: una eina per a la crisi i ofereix informació d’utilitat per a treballadors, emprenedors i empresaris que vulguen establir-se tant a Espanya com a França i Andorra.

El programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’Universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012. Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals. Cultur Pro consisteix en un grup de vuit accions que contemplen tant la formació presencial a ambdós costats dels Pirineus com la formació a distància.