Presentació del Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCOR) a la Universitat de València

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.-06.02.2012.- El Departament de Filologia Catalana i el Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària han organitzat la presentació del Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCOR), a càrrec de Josep Àngel Mas, Mònica Montserrat Grau i David Paloma.

Diccionari de Dubtes del Català Oral (DDCOR)
és un recurs didàctic de suport digital. L’obra recull les principals errades de pronunciació que se senten en els mitjans de comunicació en llengua catalana i que representen, en part, els principals dubtes de pronunciació que poden tenir els parlants que hagen de fer un ús acurat d’aquesta llengua. Cal destacar el caràcter innovador de l’obra, atès que es tracta d’un diccionari sonor que abasta, a més, els cinc accents estàndard de la llengua catalana: central, nord-occidental, valencià, mallorquí i rossellonès. Diferents etiquetes explicatives donen fe dels fenòmens generals de vocalisme i de consonantisme que afecten el conjunt del sistema de la llengua. El diccionari conté també una selecció de textos d’autoaprenentatge, tots en versió escrita i en versió oral. En l’oral hi ha, de fet, la versió incorrecta i la versió correcta perquè l’usuari puga validar els criteris d’elocució genuïna i formal. Aquest recurs es troba allotjat al portal educatiu del Grup 62 lecturanda.cat. L’obra va merèixer un ajut de l’AGAUR per al finançament de projectes per a la millora de la qualitat docent de les universitats catalanes l’any 2009.

La presentació tindrà lloc el dimecres 15 de febrer, a les 15 hores, al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (1a planta). Avgda. Blasco Ibáñez, 32, 46010 València.