La III Trobada transfronterera del Cultur Pro, al Perthus

Girona, Perpinyà i Lleida.- 05/03/2012.- El programa POCTEFA Cultur Pro – Llengua i Cultura professional organitza la III Trobada transfronterera (programa en català i francès) al Perthus (Catalunya Nord) els propers dies 17 i 18 de març de 2012, amb l’objectiu de «conèixer la frontera per ultrapassar-la millor». Els participants participaran en la formació de parelles lingüístiques i en diverses sessions de treball, a més d’una visita al castell de Bellaguarda i al MUME/mina Canta.

Les segones Trobades transfrontereres del programa van tenir lloc a Palafrugell (Baix Empordà) els dies 12 i 13 de febrer de 2011 amb la col·laboració de l’ajuntament de la localitat. 24 alumnes dels cursos organitzats en el marc del programa participaren a les activitats programades, entre les quals hi va haver tallers sensorials relacionats amb el món del suro, visites a la Torre de Can Mario i a la Vinacoteca Jordi Grau i la ruta Josep Pla «Aigua de mar» (vegeu programa). La primera edició de les Trobades transfrontereres va tenir lloc a Banyuls de la Marenda els dies 16 i 17 d’octubre de 2010.

El Programa POCTEFA Cultur Pro és un projecte de formació concebut per reforçar la integració transfronterera, en el marc de la política regional comunitària de la Unió Europea. Impulsat per la Universitat de Girona (cap de files), la Universitat Perpinyà Via Domitia, la Universitat de Lleida i la Xarxa Vives d’universitats, el projecte s’inicia el 2009 i finalitzarà l’any 2012.

Finançat pels fons FEDER de la UE a través dels Programes Operatius de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013, el projecte és una eina per al desenvolupament territorial integrat, mitjançant la cooperació i l’intercanvi d’experiències interregionals.