Fabrice Lorente, nou president de la Universitat de Perpinyà Via Domitia

Perpinyà, Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 01/04/2012.- La Universitat de Perpinyà Via Domitia té un nou president. Fabrice Lorente va ser elegit divendres 30 de març en primera volta, després que la seua llista, UPVD 2020, també s’imposara el 15 de març a les eleccions als consells d’administració .

Fabrice Lorente, fins ara vicepresident de la Universitat, va obtenir 16 vots, el 72,73%, dels vots, superant al seu rival, M. Abdelhaq El Jaï, que en va obtenir 6 vots. D’aquesta manera, Lorente substitueix Jean Benkhelil al capdavant de la UPVD.

Amb més de 10.000 estudiants, 3.500 d’ells estrangers, el campus de la UPVD acull persones de més de 100 nacionalitats, tant d’Europa com provinents d’Àfrica, Àsia i Amèrica. La Universitat compta amb sis campus deslocalitzats a Catalunya Nord i al Llenguadoc: Perpinyà, Font Romeu, Talteüll, Narbona, Carcassona i Mendes. La UPVD forma el segon pol científic de la regió Llenguadoc-Rosselló amb una investigació de gran qualitat, alhora arrelada a la història, connectada al present i totalment girada cap al futur.