La Universitat Pompeu Fabra guanya la VIII Lliga de Debat Universitari

Imatge de l’equip guanyador de la Lliga de Debat Universitari  (Fotos: Jordi Molet, UVic).

Castelló de la Plana, Lleida, Palma.- 20-04-2012.- La VIII Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives ha finalitzat avui divendres amb la victòria a la final de l’equip de la Universitat Pompeu Fabra, que s’ha imposat a l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona. D’aquesta manera, la UPF guanya per primera vegada aquesta competició. La Lliga ha comptat amb la participació d’equips d’estudiants de 9 universitats –d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Internacional de Catalunya, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra i Vic.- que han debatut sobre el tema Els indignats, un nou corrent de pensament?. La competició ha format part de la iniciativa «2011, Any de la Paraula Viva» que s’emmarca dins el programa del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

L’equip campió està format per per Eulàlia Solé i Tomàs (capitana de l’equip i estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració), Berta Solé Grau (Humanitats), Josep Vicenç Mestre Nogué (Humanitats i Ciències Polítiques i de l’Administració), Marc Laporte Navarro (Ciències Polítiques i de l’Administració), Edmon Girbal (Periodisme) i Andrea Jiménez Villoria (Humanitats). L’equip subcampió està compost per David Gutiérrez Colominas (capità de l’equip) i David Daura Costa, ambdós estudiants de Dret. El premi per a l’equip guanyador de la Lliga és de 2.500 euros.

Un instant de la final a la sala Mercè Torrents de la Universitat de Vic.

A més, l’equip subcampió (UAB) ha estat triat millor equip de la competició per votació de tots els participants, una vegada resolt per via reglamentària un triple empat a vots amb les universitats de Barcelona i Pompeu Fabra. D’altra banda, David Daura Costa, membre de l’equip de la UAB també ha aconseguit el premi al millor orador de la competició, atorgat pel jurat.

El jurat d’honor de la final ha estat presidit per Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic, i estarà compost per Manuel Camós, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Gerard Guiu, cap del gabinet de Presidència del FC Barcelona; el periodista Albert Om i la vicepresidenta de la Secció Filològica de l’IEC, Gemma Rigau. La metgessa Anna Albó i el periodista Pere Rostoll, caps de jutges de la competició, han completat el jurat.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’haurà de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. Es valoraran capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluidesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

El jurat d’honor de la VIII Lliga de Debat Universitari, presidit per Jordi Montaña, president de la Xarxa Vives i rector de la Universitat de Vic.