La mort a la nostra cultura, eix d’una jornada de la Guia de cursos d’estiu 2012

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 17/05/2012.- Saber com la mort condiciona la cultura de cada societat ens pot ajudar a afrontar la pròpia mort i a millorar el nostre coneixement sobre com atendre les persones que pateixen alguna malaltia crítica o irreversible en fase final. Amb aquest plantejament de partida, la Universitat d’Estiu de Vic (UEV) acollirà, el proper 24 de maig, la «Jornada sobre el final de la vida: la comunicació», que pretén  impulsar la reflexió a l’entorn de la importància dels aspectes clínics, ètics i jurídics relacionats amb el final de la vida.

Trobareu aquest i molts altres cursos a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.