T’agrada l’activitat física? Fes esport amb la Guia de cursos d’estiu

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 21/05/2012.- De tots és sabut que l’exercici físic millora la funció mental, l’autonomia, l’agilitat la rapidesa i ens proporciona una sensació de benestar i harmonia. La pràctica d’esports és molt important actualment per lluitar contra el sedentarisme i l’obesitat. Per aquest motiu la Guia de cursos d’estiu 2012 de la Xarxa Vives proposa activitats per a professionals del món de l’esport però també per a públic en general.

Alguns exemples? La Guia de cursos d’estiu recull, entre altres,  Esports de sorra: el volei platja i el tennis platja. Recursos pràctics, iniciació al windsurf, Iniciació a les tècniques de navegació en les modalitats de vela lleugera, creuer i windsurf, Iniciació a la muntanya mitjana. Grup A o Grup B, Iniciació a l’esgrima en edat escolar, Escalada a l’escola: recursos per a mestres i professors, Jugues? Una aproximació pràctica a jocs i esports emergents, Jornada tècnica d’hoquei sobre patins, Sports, leisure and recreation in Spain and the USA, Direcció, organització i gestió d’esdeveniments esportius (2a edició), Anàlisi pràctic de les noves tendències en la gestió esportiva pública.

Aquests i altres cursos sobre esports i altres temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.