Els cursos de cinema, protagonistes aquest estiu

Castelló, Barcelona, Palma.- 24/05/2012.- Formes i visions de la història d’Amèrica: una mirada des dels mitjans audiovisuals, Crim, càstig i cinema i Taller de creació i edició audiovisual són alguns dels cursos de cinema que recull la Guia de cursos d’estiu 2012 de la Xarxa Vives d’Universitats entre una oferta de 671 cursos que tenen lloc fins al 15 d’octubre, a 78 localitats diferents de la Regió Vives.

Aproximeu-vos a la vesant tècnica del cinema amb el curs Llenguatge audiovisual on podreu aprendre com funcionen els objectius; càmeres digitals; fonts de llum; platós i decorats; estils d’il·luminació; procediments de color; suports i moviments de càmera…

I vegeu també a través del cinema, a una visió no estereotipada de la dona àrab i oriental amb el cursos Introducció al cinema asiàtic i Trenquem estereotips: noves mirades de la dona àrab i oriental a través del cinema en que es fa visible la lluita de dones independents i políticament actives per aconseguir canvis socials, polítics, econòmics i culturals i per, en definitiva, modernitzar la societat.

Altres cursos de cinema? La Guia de cursos d’estiu recull també, entre altres, els cursos De Shakespeare a Clint Eastwood II (cinema i literatura: canvis i continuïtats), Música i audiovisuals: una relació de cine, Cibercultura, humanisme i tecnologia al cinema futurista. Metròpolis, Dune, Blade Runner i Matrix

Aquests i altres cursos sobre cinema i altres temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 17 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.