Aprofita l’estiu per aprendre les claus de l’alimentació saludable

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 01/06/2011.- En la societat actual hi ha una gran preocupació per l’alimentació a causa, en part, de la pressió social per complir uns estàndards d’imatge. Els patrons d’alimentació es veuen alterats de forma important, i de vegades s’hi incorporen alguns que no garanteixen una alimentació adequada. Cal fer una elecció adient d’aliments i evitar així els problemes per a la salut associats a les anomenades dietes miracle i altres formes d’alimentació igualment inadequades.

Atesa la importància de l’alimentació per gaudir d’una vida sana, la Guia de cursos d’estiu proposa un recull sobre menjar saludable com ara: Dieta mediterrània. Menjar bé i conservar-se saMenjar saludable és molt senzill, Salut al plat: dieta mediterrània, més que una forma de menjarMenjar bé i conservar-se sa. La dieta mediterràni i Aliments del s. XXI. La perspectiva nutricional.

Aquests i altres cursos de diverses temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 18 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.