El turisme cultural, clau per a la diversificació i qualitat del sector

Castelló de la Plana, Barcelona, Palma.- 05/06/2012.- La Universitat Oberta d’Estiu realitza, del 4 al 30 de juliol, el curs  Introducció al turisme cultural en el marc de la Guia de cursos d’estiu de la Xarxa Vives.

El curs pretén aprofundir sobre els trets que signularitzen el turisme cultural i estudiar les diferents tipologies existents. Així mateix, es s’analitzarà la complexitat i la diversitat d’aquest tipus de turisme, considerat cada vegada més com un àrea fonamental de desenvolupament en les destinacions turístiques que s’intenten diversificar i obtenir un plus de qualitat.

Però hi ha molt més. A la Guia de cursos d’estiu podreu trobar altres cursos relacionats amb l’activitat turística com ara: Alimenturisme: descobrir els aliments visitables a CatalunyaJornada tècnica sobre alimenturisme i rutes de productes agroalimentaris del Lluçanès, Tren d’alta velocitat al Camp de Tarragona: turisme, ordenació del territori i desenvolupament localCurs d’enologia. Vi, turisme i cultura , Turisme del vi: una volta al món, Ensenyament de l’espanyol amb finalitats específiques: negocis i turisme i Turisme i turismes.

Aquests i altres cursos de diverses temàtiques estan recollits a la Guia de cursos d’estiu 2012. Tots els cursos de la Guia es desenvolupen entre el 15 de maig i el 15 d’octubre, amb un total d’onze àrees acadèmiques: arts, humanitats, ciències de l’educació, ciències econòmiques, ciències jurídiques, ciències socials, medi ambient, ciències experimentals, ciències de la salut, estudis tècnics i altres. Per facilitar la tria de cursos, el web inclou un sistema de cerca avançada per àrea acadèmica, localitat on es fa el curs, marc organitzatiu, número de curs i també hi ha la possibilitat de fer cerques geogràfiques de cursos a través d’un mapa.

Un any més, els estudiants universitaris podran obtenir reconeixement acadèmic en un gran nombre de cursos i obtenir ajudes a la mobilitat entre les universitats de la Xarxa, i amb el programa DRAC Estiu, una línia d’ajuts a la mobilitat per assistir a algun dels cursos o activitats que figuren a la Guia. Des de fa 18 anys, mitjançant la publicació anual de la Guia de cursos d’estiu, la Xarxa Vives promou la coordinació i l’intercanvi en els cursos que realitzen les 21 universitats que en formen part i altres entitats vinculades a aquestes.